HERMA

Als ouder heb je dromen voor je kind, wil je graag het beste voor je kind. En bovenal wil je ze behoeden voor fouten en nare ervaringen.

Als leerkracht en Intern Begeleider in het basisonderwijs krijg ik dagelijks te maken met ouders die het beste willen voor hun kind, vragen hebben als “waarom lukt het rekenen niet?” of “ik maak mij zorgen, omdat ik het gevoel heb dat mijn dochter buiten gesloten wordt”.

Geen situatie staat op zichzelf en vaak blijkt dat vragen en zorgen van ouders niet 1,2,3 op te lossen zijn. Het is niet alleen de spelling die bijgespijkerd moet worden. Vaak zie je dat dit gepaard gaat met het welzijn van het kind. Hoe zit het kind in zijn vel. Kent en herkent het kin zichzelf in gevoelens en emoties.

In het onderwijs hebben we de neiging om te blijven hangen in de cognitieve aspecten van het kind. Maar er is nog zoveel meer in het kind zelf wat kan bijdragen aan zijn of haar ontwikkeling. Deze zoektocht met kinderen en ouders is een waardevol aspect in mijn beroep. Met mijn dochter heb ik destijds de training Het Gevoel Xtra Cool gevolgd. Deze training heeft ons waardevolle momenten en handvatten gegeven , waar wij na 3 jaar nog steeds de vruchten van plukken. Toen ik de kans kreeg om zelf trainer te worden, heb ik deze kans met beide handen aangegrepen. Ik hoop dat ik u en uw kind op deze wijze een stap verder kan helpen in een soms veel vragende maatschappij.

Een gevoelige groet,

Herma van Beek

Contact

Gevoels trainingen
Judy 06 15 264 384 • Dineke 06 40 196 949
info@gevoelstrainingen.nl