De gevoelstraining “Het Gevoel Xtra Cool” leert kinderen tussen de 6-9 jaar de basis van gevoelens en emoties. Dus wat gevoelens en emoties zijn, wat ze je vertellen en waar je ze kunt voelen. En zeker ook hoe je ze kunt uiten in mimiek, lichaamshouding en hoe je erover kunt vertellen bij ouders, leerkrachten, vriendjes en vriendinnetjes.

In deze tijd ligt de nadruk veelal op leren en presteren. Er worden hoge eisen gesteld en ook kinderen hebben al drukke weekprogramma’s. Zij hebben daardoor minder tijd om hun lichaam en alle gevoelens die erbij horen te ontdekken en een gezonde relatie tussen lichaam, zintuigen, gevoelens en verstand te ontwikkelen. Ook de weinige tijd en rust om indrukken te verwerken kan spanning opleveren en verlegenheid, agressie, pestgedrag etc. in de hand werken.

“Het Gevoel Xtra Cool” draagt bij aan emotioneel evenwichtige kinderen die in contact staan met hun gevoelens en hun “eigen” ik. Zij kunnen grenzen aangeven en uiting geven aan wat er in hen omgaat en zijn niet bang dat te laten zien. Niet alleen prettig voor de kinderen zelf, maar zeker ook voor hun ouders en leerkrachten!

Lesmateriaal Gevoel Xtra Cool

De training kan preventief ingezet worden, dus voor alle kinderen tussen de 6-9 jaar, maar is ook heel goed inzetbaar voor kinderen die je een steuntje in de rug gunt. Kinderen die bijvoorbeeld angstig zijn, snel gefrustreerd zijn, zich gespannen voelen, zich somber voelen, weinig tot spel komen, last hebben van lichamelijke klachten als hoofdpijn en buikpijn, maar waar geen fysieke oorzaak voor gevonden kan worden. Ook kinderen die moeilijk vrienden kunnen maken en zich erg onzeker voelen krijgen bij “Het Gevoel Xtra Cool” ervaringen die er toe doen!

Praktisch

  • De training bestaat uit 10 lessen en is bedoeld voor kinderen tussen de 6-9 jaar.
  • De training is ook te volgen met het gezin en een klas.
  • Op scholen wordt de training ingezet in de groepen 3 t/m 5
  • Bij de training hoort een werkboek.

Kosten

  • Individuele aanmelding: € 475,- (incl. werkboek, op basis van 2-4 kinderen)
  • Individueel training € 700,00
  • Gezin: € 875,- (incl. werkboek)
  • Scholen: op basis van offerte
  • In een aantal gemeentes wordt de training vergoed, zoals in regio Dordrecht. Neem gerust contact op voor meer informatie of hulp

Dineke Hofmeijer: Je leert een kind toch ook zwemmen en rekenen? Dus waarom niet leren omgaan met gevoelens en emoties?

Neem contact met ons op

Contact

Gevoels trainingen
Judy 06 15 264 384 • Dineke 06 40 196 949
info@gevoelstrainingen.nl